I stedet for at flyve til London kan du slå et smut omkring Momentum på lørdag, hvor jazz og elektronisk musik mødes i en svingom.

”Hvis man vil opleve nogle af de mest progressive musikere blande jazz med elektronisk musik og DJ-traditionen, så kom til Jaiyede Jazz Festival,” siger Casper Schärfe fra Momentum Musik, som står bag festivalen lørdag aften.

”Jazz er jo under en vild transformation i disse år. De unge musikere bruger de klassiske instrumenter, men tilsætter electronica og tunge breakbeats, som gør jazzen dansevenlig,” siger han.

Casper Schärfe er udover at være booker for Momentum Musik og manden bag Jaiyede også manager for det London-baserede jazzkollektiv Kefaya, der har samme pladeselskab som selveste Father John Misty.

Som et godt eksempel nævner Casper Schärfe lørdagens hovednavn, Khalab Trio, som består af DJ'en Khalab, trommeslageren Sarathy Korwar samt baritonsaxofonisten Tamar Osborn, der begge spillede på sidste års Jaiyede med egne bands.

”Khalab Trio blander samples med rock, dub, house, folklore og meget andet og gør det hele let tilgængeligt,” siger Casper Schärfe, som giver internettet og streamingtjenesterne æren for, at genrene smelter sammen.

”Da jeg var ung, rodede jeg altid i de samme kasser med rockmusik, når jeg kom ind i en pladebutik. Jeg gik aldrig over til hylderne med jazz. Det var for dyrt at tage chancen, for man var nødt til at købe pladen for at finde ud af, om den ville holde i længden. I dag betaler du 99 kroner om måneden, og så strømmer al slags musik ud til dig. Derfor er genrene ikke så statiske længere,” siger Casper Schärfe, som opfordrer til, at man tager danseskoene på lørdag aften.

”Selv om det er eksperimenterne musik, er det meget udadvendt og dansevenligt. Man vil ikke høre atonale saxofonsoloer på 8 minutter, men derimod fede beats, som det er svært at stå stille til,” siger Casper Schärfe fra Jaiyede.

Navnet på festivalen, som udtales [djai-di], stammer fra nummeret 'Jaiyede Afro' med Orlando Julius & The Heliocentrics, som blander jazz med afrobeat, R&B og flere andre stilarter. Lyt til Jaiyede Afro her.