Den specialiserede andebistro Duck'n'Fries har haft stor glæde af at bo i Storms Pakhus, hvor der er masser af kunder, men nu vil indehaveren stå på egne ben og åbner i city.

”Oh my god, jeg har været glad for at bo i Storms Pakhus. De har jo sørget for, at der altid er kunder, så jeg har haft tid til at udvikle mit koncept, få styr på råvarerne, smagene og processerne,” siger 45-årige Benjamin Williamson-Westerman, der har drevet Duck'n'Fries i et års tid.

6. september slår han dørene op til sin 'gourmet on the go'-bistro i Gråbrødrepassagen mellem Kongensgade og Vintapperstræde, hvor man fremover kan købe confiteret and i forskellige udgaver.

Benjamin Williamson-Westerman mener, smagen sidder i detaljen, og derfor har han testet mange tilberedningsmetoder, før han endte med at stege andekødet i 80 grader varm andefedt i 11 timer.

”Det er ikke nemt at starte fra ingenting, for andre steder er huslejen høj fra første dag, du flytter ind. På Storms er huslejen omsætningsbestemt, så man har tid til at udvikle sig, uden at man skal tænke på at skaffe kunder. Men nu er jeg nået til et punkt, hvor jeg gerne vil ud og stå på egne ben,” siger Benjamin Williamson-Westerman, der er fra Yorkshire og flyttede til Danmark i 2001.

Han har undervejs prøvet lidt af hvert og både været redaktør, kok, cykelhandler, landmand, lifecoach og indehaver af Hindsholm Gårdbutik, inden han kom i kontakt med de tidligere ejere af andebistroen i Storms, som dengang hed Duckie Style.

”Jeg er meget fascineret af smagen af and, især confiteret and. Selv om det oprindeligt er en fattigmands spise, så er den meget rig på smag,” siger Benjamin Williamson-Westerman om den mange hundrede år gamle tilberedningsform, hvor man steger anden i andefedt ved 80 grader i 11 timer.

Pulled, confiteret and i bolle med fries, stegt i først andefedt og siden rapsolie for at gøre dem sprøde.

Oprindeligt er confitering brugt som konserveringsmetode, men den langsomme og nænsomme stegning efterlader samtidig en dyb smag.

”I Frankrig vil man hellere spare på mængden af mad end på smagen. Det princip er jeg stor tilhænger af. Smagen er det vigtigste,” siger Benjamin Williamson-Westerman,

Når Duck'n'Fries åbner i Grådbrødrepassagen om to uger, vil man både kunne få confiteret andelår, pulled and og duggets samt fries, tilberedt i andefedt.

Martin Bødker fra Bargroup, der er medindehaver af Storms Pakhus.

I Storms Pakhus er det i følge direktør Martin Bødker en bevidst strategi, at de gerne vil have en vis udskiftning mellem de forskellige restauranter, så længe det ikke går ud over stabiliteten og gæsternes mulighed for at genbesøge boder, de godt kan lide.

"Vi er stolte, når det lykkes os at sende folk godt videre, for vi vil gerne fungere som rugekasse. Det er derfor, vi heller ikke beder om depositum, når folk lejer sig ind hos os," siger Martin Bødker fra Bargroup.