Dexter har siden nytår undergået en forvandling fra lavloftet jazzværtshus med dårligt udsyn til moderne spillested med 40 fadølshaner, dobbelt så mange toiletter, et nyt lydanlæg og dermed bedre forhold for både publikum, musikere og medarbejdere.

Det nye Dexter med scene bagest vil fremover kunne deles op halvvejs med en skillevæg.

”Før vi gik i gang, kunne vi godt se på tegningerne, at det ville blive fedt. Men er vi blevet meget positivt overraskede. Det tegner til at blive et fantastisk spillested,” siger lederen af Posten og Dexter, Morten Østlund.

Spillestedet i Vindegade lukkede før jul, efter at ejeren, Karsten Bill Rasmussen fra Cityhuset, var blevet enige med Dexter om, hvordan ombygningen skulle se ud.

Selv om Dexter nu får en mere åben facade med døre, der kan skydes til siden, har brandmyndighederne vurderet, at kapaciteten fortsat er maksimalt 200 personer.

”Bortset fra, at vi er blevet forsinket, har det været en meget frugtbar proces. Vi har haft utroligt meget at skulle have sagt både i forhold til indretning og materialevalg. Og selv om huslejen nu stiger, er det meget moderat i forhold til, hvor store forbedringerne er, og hvor meget publikumskapaciteten øges,” siger Morten Østlund.

Tidligere var Dexter hæmmet af sin upraktiske indretning, hvor en bar og et køkken ved den ene væg nærmest skar spillestedet over i to halvdele. Sad man forrest ved scenen, hvor lyden og udsynet til orkesteret var godt, var der langt til baren og toiletterne. Og stod man ved baren eller sad ved bordene ved siden af, var det begrænset, hvad man kunne se eller høre fra scenen.

Scenen bliver hævet 20 centimeter, hvilket også er med til at give publikum en bedre oplevelse.

”Vores maksimale kapacitet er fortsat 200 personer, men fremover kan der sidde 180 mennesker ned herinde, som alle får frit udsyn, mod kun 120 på det gamle Dexter,” siger Morten Østlund og peger på, at både musikere, publikum og medarbejdere får gavn af forbedringerne.

Musikerne får et stort backstage-lokale med eget toilet og bad, og på scenen bliver der installeret nyt lydanlæg til over kr. 600.000, hvoraf Tuborgfondet Musikhjælp har sponsorerer de kr. 230.000.

Musikerne får et stillet et stort, nyindrettet lokale til rådighed som backstage-område. Ved siden af er der toilet med brusebad.

”Vi får et handicaptoilet i stuen, og spillestedet er nu reelt niveaufrit. På første sal kommer de øvrige toiletter, så vi samlet set fordobler vores toiletfaciliteter,” siger Morten Østlund.

Netop toiletterne kan der snildt blive brug for, når musikken spiller, for den nye bar bliver 12 meter lang og forsynet med 40 fadølshaner, hvoraf de fem er forbeholdt skiftende ølmærker.

Morten Østlund glæder sig til at tage den nye bar med 40 fadølshaner i brug efter en renoveringsproces, som blev forsinket med en enkelt måned.

Fremover vil Dexter også have åbent i dagtimerne fra klokken 15, men til forskel fra de aftener, hvor der er koncerter, og mange funktioner bliver varetaget af frivillige, vil personalet om eftermiddagen være lønnet.

Dexter genåbner 30. august med billige øl og gratis koncert med L. Wood Joy.