Et roller skate-party på Odense Havn i aften skal være med til at binde byens mange nationaliteter sammen på en uforpligtende, men funky måde.

I aften klokken 19 ruller 34-årige Dana Arter fra Los Angeles forrest, når Odense Roller Disco åbner på DOK5000.

”Jeg er meget glad for at bo i Odense, men det kan være svært at møde nye venner blandt danskerne. Derfor introducerer vi nu roller disco i Odense, fordi det er en sjov og helt uforpligtende måde at lære nye mennesker at kende på,” siger Dana Arter, som kom til Danmark fra Californien med sin mand i 2017.

”Rolle discos er meget udbredte i Californien, hvor folk klæder sig ud og danser rundt som børn og måske bumper ind i hinanden undervejs,” siger Dana Arter som bor med sin mand i en lejlighed tæt på Odense Å.

Dana Arter og International Community Odense har fået stor hjælp af DOK5000 til at arrangere aftenens Odense Roller Disco.

”Jeg har lagt mærke til, at danskere er god til at knytte venskaber, som kan vare hele livet. Måske er det en af årsagerne til, at I er så lykkelige,” siger Dana Arter, som er jobsøgende maskiningeniør, mens hendes mand er professor på DIAS på SDU.

”Men vi keder os ikke, for heldigvis har SDU, robotvirksomhederne og Facebooks datacenter været med til at skabe et stort internationalt community her i Odense,” siger Dana Arter, som har arrangeret Odense Roller Disco sammen med en sydafrikaner og en englænder og med støtte fra International Community Odense.

Hun valgte den naturvidenskabelige karrierevej, inspireret af sin far, som er elektroingeniør og arbejder i rumfartsindustrien.

”Som barn var jeg vild med matematik og fysik, og jo ældre, jeg er blevet, jo gladere er jeg blevet for bæredygtighed og vedvarende energi,” siger den 34-årige ingeniør, som nåede at arbejde i energi- og industrisektoren i USA i seks år, inden hun emigrerede til Danmark med sin mand.

Dana Arter har hentet inspirationen til aftenens roller disco fra lignende arrangementer i San Francisco, hvor man har rulleskøjtefester både udenfor og indendørs.

”Vi kendte ikke Danmark på forhånd, men da min mand forsker i velfærd, var det oplagt at tage til Danmark, da der opstod en jobmulighed,” siger Dana Arter, som blot skulle have været i Danmark i halvandet år, men siden er hendes mands kontrakt blevet forlænget til at gælde i alt fire år.

”Danmark er et smukt land. Men man skal lige vænne sig til, at man ikke kan tage op på et bjerg og nyde udsigten,” siger Dana Arter, som holder af de små afstande og korte arbejdsdage.

”Det hele går lidt langsommere her end i Los Angeles, hvor alt er hektisk. Jeg nyder, at jeg kan cykle til det meste,” siger Dana Arter, som har er glad for den hjælpsomhed, hun har mødt i forbindelse med forberedelserne til Odense Roller Disco.

”DOK5000 har været meget samarbejdsvillige, og Ungdomshuset stiller med både lyd, lys og DJ's. Så jeg har allerede lært mange nye danskere at kende,” siger Dana Arter.

Odense Roller Disco varer fra klokken 19 til 22, er gratis, og man kan låne rulleskøjter på DOK5000.