Munkebo Brewery har lejet et stort pakhus på Møllekajen, hvor der skal brygges øl, serveres streetfood og destilleres gin, røget whisky og hindbærbrændevin.

Nej-nej, vi skal ikke på værtshus, vi skal besøge det nye oplevelsescenter nede på havnen!”

Mikrobrygger Claus Christensen fra Munkebo Brewery giver nu tørstige og lækkersultne odenseanere et nyt argument på hånden, når lysten til en craftbeer, en økologisk burger eller en cocktail med hindbærbrændevin melder sig.

Claus Christensen åbnede sin fredagsbar i sidste uge og vil fremover sælge øl, cocktails og streetfood fra pakhuset, som vender ud mod det store svajebassin og Siloøen på Odense Havn.

”Vi indretter et destilleri og et testbryggeri, hvor man i et afslappet miljø kan gå på oplevelse i forskellige smage og aromaer. Man kommer til at kunne følge alle processer og få stimuleret flere sanser, så jeg vil kalde det et oplevelsescenter med plads til eksperimenter,” siger 43-årige Claus Christensen, som både er biolog og har en Ph.d. i sundhedsvidenskab.

Den erfarne mikrobrygger har drevet eget bryggeri siden 2013, men er nu gået i land på Møllekajen, hvor hans destilleri, bryggeri og streetfood-joint har til huse i et gammelt pakhus til Dampmøllen Victoria.

”Hvis man vil nyde mad, øl og spriritus, som er lavet på lokale råvarer, så skal man komme herned og smage vores cocktails, vores øl og de burgere, vi serverer," siger han.

"Vi bruger blandt andet malt fra Refsvindinge, gær fra honningbier i Kerteminde, og øllet vil blive brygget her på Odense Havn,” siger Claus Christensen, der i begyndelsen har fået Benjis Burger på Hindsholm og Duck'n'Fries  til at stå for maden. Siden vil andre leverandører komme til.

En gammel tønde med ni haner udgør baren, som er monteret på en trailer, så den også kan bruges til arrangementer og events uden for pakhuset.

”Jeg har lovet min udlejer, Olav de Linde, at skabe liv hernede, så det er vi gået i gang med. I første omgang hver fredag fra klokken 14 til 20, men vi vil gerne udvide til torsdag og lørdag også,” siger bryggeren, som tidligere havde sit eget bryggeri, men som siden 2014 har fået sine øl brygget på andre bryggerier, men efter hans opskrifter og instrukser.

”Men vi etablerer et testbryggeri herinde, der kan klare 500 liter øl ad gangen. Men det bliver med trætønder, og vi kværner vores malt på en 100 år gammel maltkværn,” siger Claus Christensen, som har vundet adskillige priser med sit øl, som alle er navngivet med navne fra den nordiske mytologi.

Øllerne fra Munkebo Brewery bærer navne fra den nordiske mytologi. Forrest ligger en gærkrans, som Claus Christensen er en af meget få bryggere, der bruger. Kransen lægges ned i øllet, når det er gæret færdigt, og suger gæren til sig. Efter brygningen hænges kransen til tørre, og når der skal brygges på ny, bliver den tørre gær genbrugt.

”Det er min måde at holde liv i historien på. Hvis vi ikke gør det, dør den,” siger brygmesteren, som af samme årsag gør brug af gamle bryggeteknikker og foretrækker ting af træ.

”Hvis man gerne vil se tanke af rustfrit stål, så er det ikke her,” siger han.

Claus Christensen i sit kombinerede destilleri, bryggeri og brewpub.