De to fingernemme ingeniører bag firmaet FableWood på Odense Havn anmodede for en uge siden om ordrer for 50.000 kroner på crowdfunding-platformen Kickstarter - men har allerede fået bestillinger for knap 400.000 kroner.

Det var Luna på 1 år, som satte gang i det lille væksteventyr FableWood, som den seneste uge har fået forudbestillinger på bjørne, ænder og pingviner i hårdttræ for knap 400.000 kroner.

”Luna sad for tre år siden og legede med Duplo, men kunne ikke selv samle klodserne. Som andre børn i den alder havde hun kun kræfter og motorik til at skille dem ad - ikke til at samle dem,” siger medindehaver af FableWood, Rasmus Fiil Svarrer.

Både anden og pingvinen har unger med, mens bjørnen møder alene i den nye kollektion. Foto: PR/FableWood.

Derfor gik Lunas far, Kristian Sidelmann, i gang med at udvikle en ny type intuitivt konstruktionslegetøj, som både kunne udfordre kreativiteten for en 1-årig, være rart at røre ved og smukt at se på.

”Han ville udvikle noget legetøj, som nærmest kunne samle sig selv. Efter at have været ude og besøge nogle daginstitutioner og tale med børn og forældre, faldt valget på trælegetøj med skjulte magneter,” siger Rasmus Fiil Svarrer, som tidligt i forløbet kom med i firmaet og i dag er medejer.

Kristian Sidelmann (til venstre) og Rasmus Fiil Svarrer (til højre) er begge fædre og ingeniører med stor interesse i kreativitet, design og innovation. Foto: PR/FableWood.

De to kendte hinanden fra Danmarks Tekniske Universitet, hvor de læste til ingeniør og begge havde hang til innovation og design.

”De første prototyper var af krydsfinér, som blev samlet med velcro. Men vi fandt hurtigt ud af, at magneter alligevel var den bedste løsning. Samtidig valgte vi at bruge valnøddetræ og asketræ, fordi det er hårde trætyper, som ser flotte ud og er ensartede,” siger Rasmus Fiil Svarrer fra kontoret på Stjerneskibet ved Odense Havn.

Man kan følge og deltage i crowdfundingen på Kickstarter.

Undervejs kom de i kontakt med indehaveren af Sydfyns Trælegetøj, som gennem flere årtier har fået produceret trælegetøj under bæredygtige forhold på en tidligere Danida-støttet fabrik i Vietnam.

”Vi lancerede gorillaen, krokodillen og papegøjen sidste år, og bjørnene, ænderne og pingvinerne er klar til at blive leveret i november,” siger Rasmus Fiil Svarrer om de magnetiske fabeldyr, som også bliver forhandlet af Værsgo-kæden og på nettet.

Sydfyns Trælegetøj står for kontakten til fabrikken i Vietnam. Foto: PR/FableWood.

”Jeg tror, folk er så glade for vores legetøj, fordi vi har lavet nogle dekorative trædyr, som ikke bare skal være til pynt. De kan også være med til at stimulere børns kreativitet og deres lyst til at lege,” siger medindehaveren af FableWood, som sidste år fik en gruppe af investorer med.

”Udover kapital bidrager de med viden om produktion, eksport, lagerføring, logistik og markedsføring. De har i høj grad styrket virksomheden og gjort det muligt og nødvendigt, at vi nu begge arbejder på fuldtid,” siger Rasmus Fiil Svarrer.