Efter nogle hårde år har duoen bag The Food Stall skåret forretningen til og tjener igen penge, selv om de sælger deres overskydende mad til lavpris eller forærer den væk til Kirkens Korshær.

Bjarke og Morten fra The Food Stall har gjort deres grønne forretningskoncept økonomisk bæredygtigt.

”Vi vil gerne tilbyde vores kunder et grønt alternativ, som både er godt for deres egen sundhed og for miljøet,” siger 34-årige Morten Carstensen, som sammen med sin ven siden teenageårene i Korup, Bjarke Arndal, åbnede den første The Food Stall-restaurant i Odense Banegård Center i april 2014.

Siden kom et juicemosteri og restauranter i Vejle, i Magasin i Vestergade og i Vintapperstræde til. I dag satser de to udelukkende på restauranten i OBC, som de selv driver, og restauraten i Magasin, som den tidligere butikschef i The Food Stall i Vintapperstræde har forpagtet.

”Vi har skåret til og er nu dér, hvor vi skal være med et koncept, hvor vi satser på de travle to-go-kunder,” siger Morten Carstensen fra The Food Stall, som især er kendte for deres juice, sandwich og salater.

Morten Carstensen er uddannet slagter og har også arbejdet i mejeribranchen, mens kompagnonen Bjarke Arndal har gjort karriere som butikschef og -indehaver hos Shell, 7-Eleven og OK Plus.

”Vi havde i mange år gået og talt om at lave noget sammen, da vi opdagede, at lokalerne her i banegårdscentret stod tomme. Vi har begge to en grøn og bæredygtig tilgang til fødevarer og vores egen sundhed og kunne se, at der ikke rigtigt var mulighed for at købe den slags mad heroppe,” siger Morten Carstensen.

Møblerne er lavet af genbrugstræ og mellem 30 og 60 procent af råvarerne er økologiske, hvilket har givet restauranten Det Økologiske Spisemærke i bronze.

”Vores restaurant i Vejle var 100 procent økologisk, men det kunne ikke løbe rundt økonomisk, fordi økologiske varer bare er dyrere. Sat på spidsen, kan man sige, at vi tabte til den franske hotdog,” siger Morten Carlsen, som hver dag sætter mad til salg gennem To Good To Go-ordningen, der skal bekæmpe madspild.

”Og det, vi stadig ikke er kommet af med, henter Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade næste morgen. Det er en kæmpe glæde for os at forære maden væk til et godt formål. For nogle af dem, er en sandwich fra os måske det eneste, de får at spise den dag,” siger Morten Carstensen.