Da cocktailbaren Visit låste døren under Covid19, åbnede de en ny. Sammen startede Rasmus og Simon produktionen af takeaway-cocktails.

I kælderen på Skt. Gertrudsstræde 5 kører et cocktailsamlebånd. Hvor Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl tidligere langet drinks over disken på cocktailbaren Visit, står de to barejere nu side om side i kælderen og blander drinks, som folk har bestilt som takeaway.

- Det eneste du skal gøre er at hælde det op i et glas, hvis du føler dig fin på den. Ellers kan du drikke dem direkte af flasken, fortæller Rasmus.

Udover at takeaway projektet har fået stor opbakning, tjener det et større formål i coronatid.

- Vi holder liv i den her stemning om, at det er dejligt at komme ud at få noget at spise eller drikke, lyder det fra Rasmus.

Drikkeklare cocktails på flaske

Den 11. marts opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) landets værtshuse og barer til at lukke ned for at inddæmme og nedkæmpe Coronavirus. Dagen efter låste Rasmus og Simon døren til Visit. Men rastløsheden bankede på.

- Men vi måtte gøre et eller andet. De her tider kræver, at man tænker lidt andre veje, fortæller Rasmus.

Og det gjorde de. Sammen lavede de drikkeklare takeaway- cocktails på flasker. Ifølge de to barejere ulmede tanken om takeaway-drinks allerede i idébrønden, før Covid19 kom til Danmark.  Til jul og nytår kunne man nemlig bestille drikkeklare takeaway-drinks hos Visit. Nu har Rasmus og Simon lavet en samlebåndproduktion af Visit-cocktails.

Projektet startede med at være cocktail-kit med drikkevarer, juice, frisk frugt mm., som man selv skulle blande til en cocktail. Men for at sikre smag og kvalitet valgte Visit at lave drikkeklare cocktails på flaske.

- Det er ligesom det at følge en madopskrift derhjemme contra at spise retten på en restaurant. Der vil alt andet lige være en forskel, fortæller Rasmus.

Folk er stadigvæk tørstige

Mixeriet af takeaway-cocktails har fået stor opbakning, fortæller Rasmus.

-  Mange af dem, som bestiller cocktails, er vores stamgæster. Derudover kommer der også folk, som bare gerne vil støtte os. Og det betyder utrolig meget for os.

Udover at Visit både modtager bestillinger fra stamkunder mm., fik ejerne en særlig overraskelse. Herretøjsforretningen Terminal A valgte nemlig at donere kasser med spiritus til baren og takewayprojektet. Ifølge Rasmus beviser støtten fra kunder og forretningen én ting.

-  Folk har stadigvæk lyst til at få noget dejligt at drikke i en mærkelig tid  - om det så skal være hjemme eller ude på terrassen i stedet for i en bar.

Du kan bestille drinks og cocktails hos Visit via. barens facebookside, hvor cocktailbaren har delt et cocktailkort. Alle flasker koster 145,- (alkoholfri 95,-) og giver 2-3 cocktails.