Der er fremtid i bordkort, bordpynt og andet festpynt, hvis du spørger Asmaa. Hun driver virksomheden HappyDayEvents, hvor hun specialdesigner pynt til livets begivenheder. En virksomhed, der har vækstet langt udover Odenses grænser.

Asmaa Chanchiri former små kartonroser med hænderne. Roserne findes i ligeså mange farver som studenterhuerne. Overfor hende hænger en tavle med en lang ordreliste med studentergaver, som hun er i fuld gang med at producere.

Det lille kolonihavehus ved Biskorup Havekoloni er omdannet til både pakkestation og produktionsrum.  Omgivet af karton, bånd og andre kreative remedier sidder Asmaa og laver pengeæsker til studenter. Små plastikmontre med paproser og personlige hilsner bliver omhyggeligt foldet.

Sådan så det ud, da Otown besøgte den 30- årige iværksætter. Men selvom gaveæskerne for længst er givet til studenter, som i sidste uge susede rundt i studentervognene, stopper arbejdet ikke for Asmaa. Hun er allerede i fuld gang med at lave pynt til den muslimske fest Eid, som er om en måned.

Asmaa driver virksomheden Happy Day på fjerde år, hvor hun laver personligt papirpynt og gaver til alle livets fester.

- Jeg elsker at være med til at sætte rammen for en lykkelig stund, om det så er til et stort bryllup eller en overraskelse til en veninde, siger Asmaa og fortsætter

- Hver gang jeg sidder og laver noget, så glæder jeg mig til at kunden ser det, jeg har kreeret. Det er simpelthen lykken at sidde og lave noget med sine egne hænder, som sætter prikken over i’et i et lykkeligt øjeblik.

Happy Day er historien om en virksomhed, der startede med en nyfødt baby og et frø plantet lige ned i en moderne trend. I dag personliggør Asmaa fester i hele landet.

En virksomhed med kønsafslørende ballonkasser

Ved siden af Asmaa ligger telefonen. Selvom hænderne har travlt med at lave studenterroser, kribler det i fingrene på hende. Hun har nemlig lige pyntet en stor kasse, hvori der er en masse lyseblå balloner med helium.

- Idéen er, at man lukker boksen op, mens man har familie og venner omkring sig. Veninden til moderen kender kønnet på barnet. Men det gør moderen ikke. Så tro mig, jeg har sendt en sms og venter spændt på moderens reaktion, siger Asmaa, mens hun hurtigt tjekker telefonen for beskeder.

Ifølge Asma er de såkaldte ”kønsafsløringsfester” blevet utrolig populære. Trenden kommer fra USA, hvor de især er blevet et kæmpe hit på de sociale medier at afsløre barnets køn på den måde. Netop børnebegivenheder som babyshowers, fødselsdage, dåb mm. beskæftiger Asmaa sig meget med. Det er faktisk hendes speciale.

Det var da også et baby-event og en tur til de Forenede Arabiske Emirater, der fik Asmaa i gang med virksomheden Happy Day. Efter udlandsopholdet i den lille by Al-Ain fik hun lyst til at personliggøre fester.

-  Da jeg gik i storcentrene dernede, så jeg de største dekorationer. Der var der en masse butikker, hvor man kunne købe pynt til fester. Men pynten var masseproduceret. Man kunne ikke se det personlige i festen, forklarer Asmaa, der har klippet og klistret kartonpynt, siden hun var lille.

Efter at have lavet lidt småpynt til venner og familie blev Asmaa inviteret med til en navngivningsfest hos en veninde, der havde fået barn. Her besluttede hun sig for at bringe en anderledes gave. Hun ville nemlig pynte hele festen. Gildesalen blev derfor udsmykket med alt fra små pap-børnesko med balloner til et kæmpe ophæng med barnets navn. Pynt, som var tegnet og klippet i hånden.

- Folk var virkelig fascineret over det, så jeg besluttede mig for at udleve den kreative drøm, jeg længe har haft. Kort efter spurgte min fætter, om jeg ikke kunne lave noget pynt til en fest på Hotel Scandic. Og der skulle han bruge et CVR-nr. og så var virksomheden skabt, fortæller Asmaa efterfulgt af kort grin. For virksomheden med den personlige papirpynt fik hurtigt vokseværk.

Trendende festpyn

Bag Asmaa står et stort havebord med et hav af papæsker og et bjerg af bobleplastik. Selvom Happy Day har base i Odense, sender hun en masse studentergaver ud over Odenses grænser. En af dem er en lyseblå pengegaveæske til en HF-student.

- Man kan jo ikke få noget lyseblåt pynt til en HF- student. Det samme gælder for studerende, der har læst HG. Her kan man slet ikke finde noget studenterpynt i lilla, siger hun og uddyber

- Det er jo forfærdeligt, for så føler man jo, at man ikke er medtænkt i studenterperioden, forklarer hun, mens hun lukker en studenteræske med lyseblå blomster.

I Happy Day specialdesigner Asmaa pynten efter kundens ønsker.

- Det unikke ved Happy Day er det personlige. Jeg vil gerne give kunden den følelse af, at jeg lige er en veninde, der kan personliggøre festen for dem. Vi får en god snak om pynten, inden jeg går i gang med at lave det, og hvis kunden ønsker det, bliver de inddraget i processen, hvor jeg løbende sender billeder til dem af pynten, jeg laver, lyder det fra Asmaa.

Det håndlavede personlige pynt er blevet et hit. Udover baby-pynt og studentergaver laver hun også pynt til bryllupper, forlovelser, fødselsdage mm.

Det er dog ikke første gang, at en iværksætter har fokus på festpynt. Iværksætteren Trine Hansen, som blev opdaget i DR’s iværksætterprogram ”Løvens Hule”, omsatte festpynt for lidt under en million i år 2019 ved at lave såkaldte festpakker, hvor man kan bestille festpynt til børnefødselsdage såvel som havefester. Hos Happy Day kan Asmaa mærke interessen for festpynten. Ifølge iværksætteren vokser ordrelisten.

-  Jeg tror, at trenden er kommet i takt med, at vi er kommet på de sociale medier. Når man ser et billede, hvor der er pyntet lækkert op til en fest, så får man lyst til at gøre det samme med ens egen livsbegivenhed, siger Asmaa, der fortæller, at selv dagligvarebutikkerne er begyndt at have mere festpynt på hylderne.

Asmaa har udviklet videre på Happy Day, mens hun har studereret International Virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet. Her har hun været en del af universitets inkubationsmiljø SDU Entrepreneurship Laps, som hjælper unge iværksættere med at starte deres egen virksomhed. Ifølge den kreative iværksætter er planen, at Happy Day skal tænkes ind i alle årets begivenheder.