26-årige Aske Isaksen er daglig leder af Odense Esport, men selv om han elsker at spille Counter-Strike, spiller han stadig fodbold for at holde kroppen fysisk i form og møde andre mennesker.

”Der er nogle mørke kræfter indenfor e-sport og computerspil, som man skal passe på. Det kan hurtigt blive dyrt at spille computer, og du kan let blive afhængig. Derfor kæmper vi i Odense Esport for, at e-sport skal foregå sammen med andre. Samtidig skal man som gamer huske, der er et liv væk fra computeren,” siger Aske Isaksen.

Aske Isaksen (til højre) i snak med en Fortnite Fever-deltager til et tidligere HK LAN-arrangement. Foto: PR/Odense E-sport/Lasse Skov.

Han er daglig leder af Odense Esport, som blev grundlagt som et foreningstilbud i Boldklubben Marienlyst, men siden er blevet til et privatejet anpartsselskab.

Firmaet står for undervisning i e-sport på blandt andet Fyns HF og SDE, afholder store events og driver flere e-sportshold heriblandt OKS' og OB's e-sportshold.

Odense Esport stod for afviklingen af det store HK-LAN-arrangement i Odense forrige år. Foto: PR/Odense E-sport/Lasse Skov.

”Det er fascinerende at spille computer. Når man klarer sig godt, får man et adrenalinsus og en fantastisk fed fornemmelse i kroppen. Samtidig får du anerkendelse fra dit hold. Lidt ligesom hvis man scorer et mål i fodbold,” siger Aske Isaksen, som selv har spillet elitefodbold og været på Svendborgs 2. divisionshold.

”E-sport kan være en fed holdsport, hvor man er meget afhængig af et stærkt samarbejde og god kommunikation internt, hvis man skal vinde. Jeg tror, at mange kritikere af e-sport glemmer, at e-sport også er med til at skabe stærke fællesskaber,” siger Aske Isaksen, som begyndte at spille Counter-Strike som 12-årig og har været med på det semiprofessionelle hold Brutalis under kaldenavnet sciNey.

”Jeg elsker stadig både for e-sport og fodbold, og vi anbefaler vores spillere, at de har interesser uden for gaming. E-sport er ikke nogen idræt, og du kan koncentrere dig bedre om spillet, hvis du er i god fysisk form,” siger Aske Isaksen, som er uddannet serviceøkonom og bachelor i sportsmanagement.

Han overtog for et års tid siden den daglige ledelse af Odense Esport fra en af grundlæggerne, den daværende Marienlyst-direktør Jens Martinus, som fortsat er medejer, men i dag er ansat på SDU som forretningsudvikler.

Odense Esport står for undervisningen i e-sport på Fyns HF, hvor et opslag minder eleverne om, at de skal huske at dyrke motionhver dag.

”Det har været vores mission at skabe forpligtende fællesskaber gennem e-sport. Børn og unge skal ikke være overladt til sig selv og sidde helt alene i mange timer og spille computer, men være med i et fællesskab. Derfor har vi en fælles opgave sammen med forældrene i at tilbyde dem et godt alternativ,” siger Jens Martinus, som er stolt af, at Odense E-sport i 2019 havde dobbelt så travlt som i 2018.

”I en dybt kommercialiseret gaming-verden er det dejligt at opleve, at både klubber, skoler, arrangører og spillere tager så godt i mod vores fællesskabsorienterede tilgang til e-sport,” siger Jens Martinus.

26-årige Aske Isaksen er daglig leder af Odense Esport, som afholder events, laver undervisning og driver esportsaktiviteter for blandt andre OB og OKS.