Selv om chill out-musik er beroligende med sine bløde klangflader og lave tempo, er endagsfestivalen 'Chill I Haven' på lørdag også en begivenhed, der er med til at understøtte Odenses udvikling frem mod at blive en storby.

”Kultur er ikke bare en blød værdi, man kan spare uhæmmet på, men en vigtig faktor både for folk , der allerede bor i Odense, og for folk, der måske overvejer at flytte til Odense,” siger Nadine Alvarez, som på lørdag afholder sommerens anden og sidste udgave af chill out-festivalen 'Chill I Haven' i Munke Mose fra klokken 12 til 19.

Mike Salta er både DJ og producer og står bag flere end 100 udgivelser. Han er også med i Munke Mose på lørdag. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.

”Hvis man sælger sit hus og køber en lejlighed inde midt i Odense, fordi man gerne vil nyde storbyens kulturudbud, så nytter det ikke noget, at kulturen er skåret væk. Derfor skal der også være harmoni mellem de forskellige områder, når man laver besparelser,” siger den 37-årige eventmager, der sidste år stod bag den første udgave af 'Chill I Haven', efter at den landsdækkende event Stella Polaris var blevet sparet væk.

”Odense Kommune så gerne, at vi lavede en lokal afløser for Stella Polaris, så på et smalt budget laver vi nu på andet år et arrangement af høj standard,” siger Nadine Alvarez, som hverken spiller eller producerer musik.

Der chilles ... Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.

”Men jeg har en passion for elektronisk musik og lever af at udvikle og afholde events, hvor musikken tit er et central element,” siger Nadine Alvarez, som har en spansk far og er kommet meget på Ibiza, hvor chill out-musikken spiller en central rolle i livsstilen.

”Chill out-musik er en stilart, som alle kan lide, og som det ikke kræver nogen forudsætninger for at kunne nyde. Den minder lidt om lounge-musik, men er mere drømmende og hemmelig. Hvor lounge-musik kan have elementer af kendte musiknumre i sig, er chill out-musk mere original og tør blande akustiske instrumenter med electronica,” siger Nadine Alvarez, som med 'Chill I Haven' gerne vil lave et åndehul for alle.

Selv en hund havde fundet vej til sommerens første udgave af 'Chill I Haven' i begyndelsen af juli. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.

”Vi mener det faktisk, når vi siger, at vi ingen målgruppe har. Til 'Chill I Haven' tidligere på måneden var der både turister, børnefamilier, ældre med rollatorer, unge og kærestepar,” siger Nadine Alvarez, som er uddannet markedsføringsøkonom fra UCL og har arbejdet med musik og events i 10 år.

Hun har tidligere haft sine egne tøj- og smykkeforretninger, arbejdet freelance og de seneste to år haft sit eget firma, NLPRO, hvor hun formidler DJ's og laver events og temafester både på natklubber og i storcentre. Senest havde hun ansvaret for det store Sankthans På Engen-arrangement i Fruens Bøge i juni.

Nadine Alvarez mener, Odense er på vej til at blive en storby. "Men vi skal lige huske, at vi stadig er på vej derhen. Derfor skal vi give os selv lov til at bygge events og begivenheder solidt op fra bunden," siger hun.

”Jeg ved ikke noget bedre end en pisse god idé. Men i min branche er det også vigtigt, at man tænker konkret og laver en forretningsmodel. Derfor er der nok 90 procent af alle de gode idéer, jeg selv finder på eller hører om, som ikke bliver til noget,” siger Nadine Alvarez, som håber, at 'Chill I Haven' er kommet for at blive.

”Vi er et åndehul for alle. Hos os er publikum i centrum, ikke kunstnerne,” siger Nadine Alvarez.