Klosterkroen har succes med at servere dansk mad, som er lavet på danske råvarer og anrettet pænt i hyggelige omgivelser.

Amanda kæmper for den danske mad, og hendes våben er smørstegte rødspætter med persillesovs og hakkebøffer med bløde løg og hjemmesyltede rødbeder.

”Der er heldigvis sket en renæssance indenfor den danske madkultur. Vi er ikke længere så optaget af udenlandsk mad og importerede specialiteter. Og det er med god grund. Vi har jo de bedste råvarer i vores egen baghave, og samtidig er de mere bæredygtige,” siger den 33-årige restaurantchef på Klosterkroen i Lille Gråbrødrestræde.

En af Klosterkroens sællerter er Klostergryde med svinemørbrad og hjemmelavet kartoffelmos.

”Jeg synes, vi skal være stolte over dansk mad, som ellers har haft det hårdt i flere årtier,” siger Amanda Kuczynski, som ikke vil skyde skylden på burgere, pizzaer, sushi og thaimad.

”Det er os selv, der på et tidspunkt overlod de danske råvarer til cateringfirmaerne og deres stordrift og masseproduktion. I stedet for at være stolte over kartofler, rødspætter og dansk kødkvæg, rettede vi blikket udad,” siger Amanda Kuczynski, som mener, at dansk mad også fortjener at blive serveret elegant.

”Man skal altid være klar til at imponere, og da vi også spiser med øjnene, skal anretningen være lækker,” siger Amanda Kuczynski, som har været kromutter, siden Klosterkroen åbnede i november 2015.

Amanda Kuczynski er altid parat til at udveksle røverhistorier med sine gæster.

Hun er stolt over, at køkkenet selv sylter sine rødbeder og agurker, rører senneppen, rister løgene, koger kyllingerne til tarteletterne og får leveret fisk fra den lokale fiskehandler hver dag.

”Vi har ingen friturekoger. Til gengæld bader vi vores bøffer og rødspætter i smør, når vi steger dem,” siger Amanda og fortæller, at både oksekødet og svinekødet til den stegte flæsk er fra Grambogård.

Som restaurantchef overlader hun gryder, pander og al tilberedning til faguddannet personale, men blander sig ellers i alt andet.

”Det er mit ansvar, at vores gæster har det godt i vores lille tidslomme. Vores gæster kan godt lide at snakke og fortælle røverhistorier, og det kan jeg heldigvis også, så gæsterne ender med i gennemsnit at være her to timer,” siger Amanda Kuczynski, som blev uddannet cand. merc. på SDU i 2012 med speciale i globalisering, kommunikation og marketing.

”Allerede under studietiden arbejdede jeg i branchen, og da jeg blev færdig, blev jeg tilbudt et fuldtidsjob som restaurantchef. Siden er jeg blevet hængende, for jeg elsker mit arbejde og mødet med gæsterne. Jeg er privilegeret over, at min hobby blev mit arbejde,” siger hun.