Blomsterbutikken i Brandts Passage har fået et skud substral og udvider sit sortiment til også at omfatte møbler, tapeter og chokolade. Samtidig har parret bag butikken fået en investor med om bord, så de nu er klar til at prøve deres koncept af flere steder.

”I centrum kan du godt glemme alt om at drive en almindelig butik, hvis du kun sælger varer, som du også kan finde på nettet. Så dør din forretning hurtigt, for kunderne vil i stigende grad også have en oplevelse, når de handler i midtbyen,” siger 50-årige Nikolaj Valentin, som fik sin første blomsterbutik som 18-årig.

Nikolaj Valentin og Mai Joo Valentin skulle bare lige låne det store butikslokale ud mod Vestergade, mens deres eget lokale i Brandts Passage blev renoveret. Men nu har de overtaget lejemålet og åbner i morgen en ny, stor strøgbutik.

Sammen med sin partner, 35-årige Mai Joo Valentin, har han siden 2013 drevet blomsterbutikken Allestedlund fra et lille butikslokale i Brandts Passage.

Men i morgen åbner parret en langt større forretning med indgang også fra Vestergade, hvor de udover blomster og træer vil sælge møbler, chokolade, tapeter og interiør.

”Vores kunder er glade for det univers og den stemning, vi har skabt. Vi er gode til at sætte former og farver sammen, og vi vil gerne have, at vores butik appellerer til de fleste sanser,” siger Mai Joo Valentin, som allerede som 14-årig begyndte at hjælpe til på en lokal planteskole.

”Vi elsker kontakten med vores kunder, som er glade for, at vi tør sætte ting sammen, som de aldrig selv ville kombinere. Mange bor stadig med få farver i deres hjem, og så er de glade for, at vi træffer nogle valg for dem,” siger Mai Joo Valentin, som om morgenen gerne bruger op mod halvanden time på at stille blomster og planter frem foran butikken - og lige så lang tid på at stille planterne ind igen ved lukketid.

Nikolaj Valentin og Mai Joo Valentin foran døren til deres butik Allestedlund, som både har udvidet sortimentet og arealet.

”Det betyder alt! Det kunne vi aldrig finde på at gå på kompromis med, for det er med til at skabe det miljø, som vores kunder gerne vil besøge,” siger hun.

Både Mai Joo og Nikolaj er fra Nordsjælland, hvor de frem til 2012 drev en blomsterbutik med café, men de solgte det hele for at flytte til Fyn.

”I mellemtiden er vi blevet mere stilsikre. Vi tør tro på vores egen eklektiske stil, som man ikke finder andre steder. Derfor tør vi udvide her i Odense, og på lang sigt leger vi med tanken om at prøve konceptet af i udlandet,” siger Nikolaj Valentin, som i forbindelse med udvidelsen af Allestedlund har fået en investor med om bord.

”Når vi i løbet af de kommende par år får gjort os nogle erfaringer med butikken her i Odense, drømmer vi om at åbne butikker i andre europæiske lande. Da vi to-tre gange om ugen får specialleveret blomster og planter direkte fra Holland, hvor vi også køber en stor del af vores møbler og interiør, skal butikkerne ligge i lande tæt på Holland,” siger Nikolaj Valentin, som sammen med Mai Joo har to drenge på 9 og 11 år.