Unge fra foreningen MALANI synes, at havnens unge mangler et mødested. Støttet af Odense Kommune laver de på lørdag en lounge ved Det Blå Kvarter.

Hvad kan man få for en tier? På lørdag kan du få en iskold øl, en omgang brætspilshygge, en grillplads og måske en flok helt nye venner.

Seks unge musikere åbner på lørdag en lounge ved containerfællesskabet Det Blå Kvarter på Havnen i Odense. De holder ”Happy Hour” fra klokken 13 – 15, hvor en Albani Pilsner eller Odense Classic koster en tier. Udover at området ved Det Blå Kvarter vil være fyldt med brætspil i alverdens afskygninger, så smider de ekstra kul på grillen, så du kan tilberede din mad.

Musikerne bag grillhyggen er foreningen MALANI, der til dagligt hjælper musikere med at lave musik. De synes, at havnens unge mangler et samlingspunkt ved Byens Ø. Støttet af Odense Kommune laver de derfor deres første pop-op-event på havnen, hvor alle er velkomne.

Pilsner uden tossefest

Er man til spil, sol, hygge og billige bamser, så bør man ifølge MALANI kigge forbi Det Blå Kvarter på lørdag. Arrangementet starter klokken 13 og slutter klokken 20. Fra klokken 13 – 15 koster øllene 10 kroner, mens øllene koster 15 kroner fra klokken 15 – 20.

Lørdagens lounge er startskuddet til flere events, som foreningen kommer til at holde på Odense Havn.

- Denne gang er det gode gamle Classic og gode gamle Pilsner fra Albani. Men i fremtiden vil der måske komme vin og livemusik, lyder det fra Mikkel Hammershøj Marcussen.

Ifølge MALANI er loungen ikke er en drukfest, selvom der er øl på bordene.

- Det er hverken basseralle eller tossefest. Man mødes og lære hinanden at kende ved at sidde og spille nogle spil uden, at det handler om, at man skal drikke sig i hegnet, lyder det fra Mikkel.

På anlægget vil der kører loungemusik

- Altså vi sætter ikke noget psytrance på, som er dakkedak i 24 timer. Det er stille og rolig loungemusik, fortæller Mark Francis Rushton fra MALANI.

Selvom MALANI har tænkt på havnens unge, da de fik idéen til loungen, så er hele Odense inviteret på lørdag.

- Alle odenseborgere er velkomne. Fordi vi henvender os til de unge, så må andre hellere end gerne komme. Det er også ligeså sjovt at se en 40-årig spille Beer Pong som en helt ung, lyder det fra Mikkel, der fortæller, at lørdagens Beer Pong også bliver for svagtseende.

- Vi laver dem med murespande.

Ungt samlingspunkt

Idéen til lørdagens lounge opstod, da Mikkel boede i en af havnens mange studieboliger. Selvom der boede et hav af unge mennesker omkring ham, så kendte han ikke de mennesker, der boede lige ved siden af ham.

-  Jeg synes, at det var lidt træls, at der ikke var noget fælles på havnen. Hvis der bliver lavet noget, så er det meget internt, hvor man fester i hvert sit hus. Der sker selvfølgelig en masse ting i byen. Men på havnen er der ikke sted, hvor man samler folk, forklarer Mikkel Hammershøj Marcussen.

Sammen med vennerne i foreningen MALANI blev de enige om at lave pop-up events for havnens unge ved Det Blå Kvarter. Unge, hvoraf en stor del er internationale studerende. Ifølge de seks musikere vil de gerne give et nyt pust til Byens Ø.

- Når vi snakker Byens Ø, er der et stort fokus på børn. Udover det store Tivoli så har vi Børnenes Ø onsdag og torsdag. Men der er mange studieboliger på havnen med en masse unge mennesker, som render rundt hernede. Inden for en radius af 100 meter fra deres eget hjem, kan de komme herned, lyder det fra Marcus, mens Mark fortsætter

- Ja på den måde kan man jo møde sin nabo, som bor i samme kvarter. Og når loungen er færdig, kan man altid hoppe videre sammen.

MALANI's tanker om et mødested for havnens unge synes Odense Kommune godt om. Kommunen støtter derfor projektet. Udover at stille Det Blå Kvarter til rådighed, så får MALANI tilskud til de forskellige spil.

Muligheder for alle

Bag lounge-idéen er foreningen MALANI, som består af seks odenseanske musikere, som hver især laver musik.

Der er 26- årige Mark Francis Rushton, som under kunstnernavnet Rushton laver rapmusik. I MALANI er han teknikeren, der står for mix og indspilning af musik. Så er der Mikkel Hammershøj Marcussen, som driver plakat - virksomheden DitConsilio sammen med MALANI-medlemmet Louis Friborg på 24 år. Derudover optræder Mikkel under rapnavnet ”Enting”, mens Louis sammen med MALANI-medlemmet 26-årige Luis Angel laver beats til flere fynske musikere. Under navnet Marqiizy laver 24- årige Marcus Alexander Madsen rapmusik. Til slut er der  29- årige Alexander Glering. Udover at Alexander rapper, så laver han beats under navnet Lex Flor.

I foreningen MALANI hjælper de helt nye musikere med at producere musik.

-  Vi vil give muligheden til folk, som måske ellers ikke får muligheden. Det skal ikke lyde sådan, at vi tager alt skravl ind. Men hvis vi kan mærke, at det er folk, som brænder for det og har noget at byde på, så vil vi gerne hjælpe dem, fortæller Mark.

Foreningen MALANI, hvis navn stammer fra medlemmernes forbogstaver samt forkærlighed for Albani, har eksisteret i halvandet år. Nu vil foreningen til at lave events i byen, hvoraf den første af dem er på lørdag.