Hos Orifarm i det sydlige Odense er 39 ud af 350 medarbejdere studerende, hvilket ifølge HR-direktøren er helt bevidst, for studentermedhjælpere er gode til at udfordre og dermed være med til at gøre vækstvirksomheden endnu mere konkurrencedygtig.

”Når det, vi laver, bliver brugt på direktionsmøderne, så er vi ikke længere bare studentermedhjælpere. Så er vi kolleger,” siger 24-årige Frederik Pedersen, som læser cand.merc. på SDU og arbejder 15-20 timer om ugen som studentermedhjælper hos medicinalvirksomheden Orifarm.

"Det er fedt, at vores problemløser-tankegang og vores kritiske syn er så efterspurgt herude," siger Frederik Pedersen, der arbejder som Excel-haj og markedsanalytiker på Orifarm.

Sammen med 38 andre studerende er han ifølge HR- og kommunikationsdirektør Eva Berner med til at give Orifarm den viden, som skal til for at holde virksomheden i vækstgear.

”De lærer noget, og det gør vi også, for de kan noget, vi ikke selv kan. De udfordrer os og giver os nye perspektiver på de ting, vi går og laver. Jeg vil faktisk sige, at de løfter en kæmpe opgave i en videnstung virksomhed som vores,” siger Eva Berner og peger på, at Orifarm i højere grad er et kommercielt handelsselskab end en traditionel medicinalvirksomhed.

Orifarm er en international virksomhed med 20 nationaliteter repræsenteret i hovedsædet i Odense. "Vi har heldigvis ingen udfordringer med at rekruttere dygtige medarbejdere. Men vi har stor glæde af at bliver udfordret af vores studentermedhjælpere," siger HR- og kommunikationsdirektør Eva Berner.

21-årige Ida Østerby læser HA i almen økonomi og er ligesom Frederik Pedersen og de andre studentermedhjælpere kommet med i det netop etablerede Student Network Orifarm.

”Jeg er meget glad for at være studentermedhjælper herude. Vi får masser af ansvar, og vores CV'er bliver boostet helt vildt. Samtidig lærer vi af hinanden. Som studerende har vi måske et teknisk forspring og er tættere på teorierne end de fastansatte. Men de er derimod mere garvede og har masser af erfaring fra praksis, hvilket vi kan lære af,” siger Ida Østerby.

Ida Østerby arbejder med portfolio development hos Orifarm og synes, det er spændende at være med til at udvikle og optimere selskabets varesortiment.

Etableringen af Student Network Orifarm er ifølge HR- og kommunikationsdirektøren også et udtryk for, at virksomheden gerne vil udnytte de studerendes viden mere systematisk.

”Gruppen af studentermedhjælpere rummer både kommercielle, sproglige, medicinske og farmaceutiske kompetencer. I et innovationsperspektiv kunne det være spændende at se, hvordan de som gruppe og på en fordomsfri måde vil komme med bud på, hvordan vi kan løse nogle af de helt reelle udfordringer, vi står med i et meget konkurrencepræget marked,” siger Eva Berner.

Orifarm Group er Europas største parallelimportør af lægemidler og en af de største leverandører af lægemidler i Danmark. Koncernen beskæftiger ca. 1200 medarbejdere, heraf 350 i hovedkvarteret på Energivej i Odense. Orifarm er en familieejet virksomhed, som stort set hvert år siden etableringen for 25 år siden har haft en stigende omsætning. I 2018 nåede omsætninger op over de 6 milliarder kroner, og overskuddet før skat blev godt og vel en kvart milliard kroner.